Don Gustavos Golfresor 

Sveriges mest prisvärda golfresor
Boka våra populära golfresor med kvalité
på både hotell, resa och banor

        

 


Corfu

Glädjande nog så blir vi fler och fler som upptäcker Corfu och Corfu Golfclubs charmiga, men lite ruffiga bana. För mig är alla initiativ som får Corfu att blomstra lovvärda och gynnar oss alla som älskar denna underbara ö. Här finns enorma naturpotentialer. Fanns mer riskkapital kunde vårt natursköna Corfu bli en av världens mest besökta öar. Det är extra roligt hälsa så många kända ansikten tillbaks år efter år, det finns de som varit med ett tio-tal gånger. Blandningen av nya och återkommande gäster bidrar tillsammans med våra underbara musiker till trivseln och den ovanligt varma och härliga stämning.
Skriver egentligen mest dessa rader för er som aldrig tidigare varit med oss på Corfu, eller för den del aldrig tidigare besökt ön.
Med våra svenska ögon upplever vi på Corfu en viss kaos i de dagliga rutinerna. Ett fenomen som ofta inträffar när vi besöker sydeuropeiska länder. Snabbt försöker man ställa om sina rutiner för att inse att om bussen kommer hem till hotellet en kvart senare än beräknat från golfrundan kanske vi upptäcker en ny vän på bussen. Lägg energi på vännen i stället för på busschauffören som inom retligt synhåll, 100 meter längre ner på gatan, med yviga gester samspråkar med sin svägerska om vad tvättkorgen innehåller.

 

På Corfu kommer ni att uppleva saker som de gör bättre än oss och även sånt de gör sämre. Engelsmännen har haft stort inflytande på denna cirka 80km långa och 25km breda ö, liggandes bara några hundra meter från albanska gränsen. Engelsmännen har precis som på många andra platser runt om i världen lämnat tydliga spår i form av byggnadsverk, livsstil och språkkunskaper. På Corfu klarar du dig med ett relativt litet engelskt ordförråd . Deras eget språk upplever jag betydligt besvärligare, jag överdriver inte om jag säger att "det är  rena grekiskan". Besök absolut Esplanadparken som utöver att det är centrum för shopping och mysiga restauranger också inhyser något så ovanligt i Grekland som en cricketbana. Där hittar du också det historiska biblioteket, museet för asiatisk konst samt St. Spiridon-kapellet och det mycket berömda och gamla venezianska fästningen. För att verkligen uppleva öns skönhet bör du hyra en bil och åka till några av de pittoreska byarna och övergivna stränderna. Till exempel kan du besöka Sidari, Dasia, Ypsos eller kanske fiskebyarna Benitses, Moratika och först av allt måste du besöka Paleokastrista.

 

Det som berör oss mest är kanske den typiskt engelska charmiga 18-håls parkbana med golfhål jag alltid gillat. Man förväntar sig inte att hitta en golfbana här. När bussen äntrar Ermonesdalen, kan man snart se banan slingra sig ut och in i en frodig miljö, omgiven av olivträd och tallar.
Visst skall vi spela golf så det står härliga till, men en dag föreslår jag att ni tar er tid och reser runt lite på egen hand. Speciellt den norra delen av ön är betagande vacker, frodig och idyllisk med mängder av måleriska byar, såväl i dalgångarna som utmed kustbandet. Vi svenska golfare är populära och upplevs som livsnjutande sjungande flyttfåglar. Vi öppnar Corfu på våren och stänger på hösten.
Lädervaror är kanske det jag alltid köper med mig hem, ett läderbälte i högsta kvalité kostar en femtedel av priset hemma. Vatten måste vi naturligtvis köpa på flaska eller plastdunk då vi inte är vana vid Greklands bakterieflora.
Växla till euro gör ni bäst hemma på Forex, hotellen har alltid sämre växlingskurs. Kreditkort är mera ovanliga än vanliga, men på hotellet och golfbanan tar man emot de flesta kort. Lunchen på golfbanan är ju det som INTE ingår men.... får jag föreslå.
Don Gustavo Carbonara en liten öl, macka eller en grekiska sallad spetsad med tzatziki - toppad med en ouzo efter dagens runda. Inte helt fel. Väl mött golfkompis, vi ses på Corfu.


Tillbaka till resmåls sidan

 

© Copyright 2010 Don Gustavos