I hela Sverige finns det över 400 olika golfbanor, vissa är bättre än andra som sig bör.

Här kommer några av Sveriges populäraste golfbanor att tas upp. Hoppas att någon av dem ska passa dig?

Bro Hof Slott, Stadium Course

Den här golfbanan är den dyraste i Sverige och den är i första hand gjord för att passa internationell toppgolf och för att stora folkmängder kan röra sig i området. Här har stortävlingen Nordea Masters spelats fem gånger och internationella spelare hyllar banan både för dess form och design. Det är en tuff bana men även vanliga spelare kan gå en runda här. Banan ligger vid Mälaren och många hål finns väldigt nära eller över vattnet.

Halmstad Golfklubb, Norra banan

Just denna golfbana tillhörde en av prins Bertils favoritbanor. Här bjuds du på en tuff vandring, där hålen finns mellan tallar där du hör både ljuvlig fågelsång och andra smådjurs läten. Banan har en bra kondition och naturen är underbar. År 2007 spelades damtävlingen Solheim Cup mellan USA och Europa här. Banan ritades på 1930-talet av Rafael Sundholm, han var på den tiden en av våra främsta banarkitekter. Halmstads Golfklubb ligger i Tylösand.

Sand Golf Club

Banan ligger i Bankeryd, cirka 13 kilometer nordväst om Jönköping. Det finns många trevliga golfbanor runt Vättern, men just denna är högst rankad. Den amerikanska golftidningen Golf Digest har rankat den som nummer 81 i världen. Golfbanan är uppseendeväckande och annorlunda med djupa bunkrar och höga sanddyner. Här finns även ett riktigt bra hotell – Sand Golf Resort med härlig utsikt över just banans 12:e hål, ett hål som bedöms som ett av Sveriges bästa.

Falsterbo Golfklubb

Om du älskar att spela golf är denna bana lika rolig att spela året om. Den ligger i ett naturreservat, grundades 1909, och är vårt lands tredje äldsta bana. Här kan du ibland se spelare som har kläder i tweed på sig. Banan ligger längst ut på Falsterbonäset söder om Malmö.