I Sverige finns det gott om möjligheter att få njuta av en runda golf. Oavsett om du är på resande fot eller i närheten av din bostad så kryllar det av alternativ. Nedan kan du läsa mer om några av de olika banorna och klubbarna som finns i Sverige.

Golfbanor i Sverige

Det som kännetecknar en golfbana är att den ligger i anslutning till en golfklubb och att den är anpassad för golfspel på antingen nio, arton eller tjugosju hål. I exemplen inunder finns det banor som både är nio och/eller arton hål och de flesta av dem är anpassade för många olika typer av spel.

Falsterbo Golfklubb

Falsterbo Golfklubb tillhandahåller en väldigt uppmärksammad bana. I flera semesterguider finns klubben med som ett måste om du befinner dig i närheten. Det här är en klubb som har hängt med sedan tidigt 1900-tal och det märks. De erbjuder golf enligt konstens alla traditioner och regler. Dessutom är det väldigt lätt att lösa boende i samband med ditt besök, vilket gör det extra lämpligt att planera in en golfresa hit.

Barsebäck Golf- och Country Club

Det här är inte vilken golf och country club som helst, utan det här är en anrik klubb som bland annat Henrik Stenson spelat på under hela sin uppväxt. Han dyker fortfarande upp på klubben emellanåt. Banorna och klubben är belägen i Löddeköpinge och det ligger väldigt vackert. Perfekt för den som vill njuta av miljön under ett spel.

Ljunghusens Golfklubb

En annan av Sveriges äldsta och anrikaste klubbar (med bra golfbanor) är Ljunghusens golfklubb. Klubben grundades på 30-talet och blev några decennium senare känt för att vara det första stället i Sverige med en bana på tjugosju hål. De här banorna ligger också väldigt fint, de är nämligen omgivna av ett naturskyddsområde. Det här är som gjort för en spännande golfupplevelse utöver det vanliga.