Sverige är lite av ett paradis för golfare. Visst, säsongen är inte lika lång här som i exempelvis Spanien och Portugal, men när vintern väl släppt sitt grepp ligger många härliga golfbanor öppna för spel. Det är aldrig särskilt långt till en golfbana; eftersom golf blivit en så pass populär sysselsättning har det successivt tillkommit många nya golfbanor runt om i landet. Med tanke på mängden av banor som finns kan det vara lite svårt att välja. Här ska vi ge tips på några bra banor i Sverige.

Lanna GK

Den här golfbanan ligger mycket vackert endast ca. 2 mil från Örebro i Närke. Här kan man njuta av en härlig utsikt mot Kilsbergen vid spel på 9-hålsbanan. Lanna Lodge som finns i direkt anslutning, erbjuder både övernattning och en trevlig restaurang.

Falsterbo GK

Gillar du linksgolf på brittiskt vis? Då ska du definitivt boka in golfbanan på Falsterbonäset; en riktigt naturskön upplevelse då banan ligger i ett naturreservat. Det här är Sveriges äldsta golfklubb från år 1909 och från banan har man utsikt mot den gamla charmiga Falsterbo Fyr.

Visby GK

Gotland är alltid ett populärt resmål och särskilt om somrarna letar sig många svenskar hit. I närheten av huvudorten Visby finns den perfekt belägna golfbanan som åtnjuter en fantastisk havsutsikt. Ett tips är att spela här på hösten när det är lite lugnare på banan.

Halmstad GK – Norra banan

Halländska Halmstad kan stoltsera med en riktigt skön golfbana, som var en favorit för Prins Bertil. Här kan spelaren njuta av den friska havsluften, fågelkvitter – och förstås en riktigt bra golfrunda.

Bro Hof Slott

Den här golfbanan tillhör de allra dyraste i vårt land, men upplevelsen är också därefter. Gör som proffsen och spela på Stadium Course, eller för den delen The Castle Course som är nästan lika bra.