Golf är inte något som spelas på alla Sveriges orter och det går framför allt inte att tävla i större golftävlingar. Ofta är det så att man får resa en bit för att kunna tävla. Men hur går det till att resa som golfare?

Hitta en tävling

Det allra första man som golfare måste göra är att hitta en tävling man vill och kan delta i. Om man kan delta beror bland annat på hur långt bort tävlingen är, om det finns några regler för handicap med mera. När man har hittat en tävling att delta i är det dags att anmäla sig, ordna ett sätt att resa till tävlingen och sedan börja packa.

Vad behöver du packa?

Om du ska ut och resa och tävla i golf finns det en hel del du behöver packa ner. För det första bör du tänka efter om du behöver några speciella kläder för att tävla. På vissa golfbanor är det nämligen så att man inte får spela i vilka kläder som helst. Ofta krävs det att man i alla fall har golfskor och golfstrumpor. Ibland får man inte heller tävla i korta shorts, t-shirt eller liknande. Ju större och mer lyxig golfbana man ska tävla på, desto fler krav finns det generellt sett när det gäller klädseln.

När man ska golfa krävs det också att man har med sig golfklubbor. Hur många klubbor man behöver beror på hur banan ser ut och så vidare. Det kan ofta vara bra att ta med sig något fler klubbor än man behöver. Då slipper man oroa sig för att man kanske hamnar i en situation där man inte har tillräckligt med klubbor för att man ska kunna få ett bra resultat i tävlingen.

Förutom det här behöver man också packa kläder med mera som används utanför golfbanan. Packningen kan alltså väga en hel del.